Ciao bella!

Nyt tulevi tervehdys jo vallan erilaisista maisemista, olen valunut Bangkokista reilut 700 kilometria etelammaksi ja seilannut viela varmuudeksi kolmisen tuntia lautalla paalle. Sijainti Koh PHa-Nganin saari ja siella Thong Nai Panin ranta! Vallan on kauniinlainen paikka, vehreat vuoret ymparoivat joka puolella, meri aaltoilee isosti sinivihreana ja rannalta loytyy pienia bungaloveja joka lahtoon. Taytyy koittaa vaikka huomenna saada ladattua jotain kuvia, mutta koittakaa ny kuvitella vaan sanojen perusteella siihen saakka.

Kylla tama ihan paratiisilta tuntuu. Varsinkin eilisen jalkeen, koska se meni aikalailla kokonansa Bangkokin etelaisessa bussiterminaalissa. En uskonut itse netista loytamaani tietoon, etta bussi tanne lahtee kahdeksan aikaan illalla, vaan uskoin respan naista, jonka mukaan niita lahtee 2 tunnin valein. No ei ihan sitten lahtenyt, tai sitten missasin jotain,.,Olin asemalla noin yhdelta ja bussi lahti 19.50 :) Parhauttahan se paiva oli siella viettaa, mutta no. Oli kylla varsin railakas ymparisto sinansa, jos jonkinlaista putiikkia ja ennustajaa ja koko ajan 2-3 eri musiikkia paallekkain soimassa plus telkkarit aika kovalla. Yhtakkia tuli myos joku kuninkaan kunnioitus fanfaari-hetki, kaikki paikalliset pomppasivat pystyyn ja veisasivat pari minuuttia hartaasti. Nama ovat kylla velmuja tuon kuninkaansa suhteen.

No, bussimatka kun vihdoin alkoi meni ihan jouhevasti. Penkit sai melkein vaakatasoon ja bussi-isanta tarjoili pullaa, vetta ja kahvia. Keskella yota pysahdyttiin myos jossain huoltoasemalla, jolla sai bussilippua vastaan ruokaa. Mun kohdalla se kilpistyi kahteen banaaniin, sen jalkeen tarjoilija veti luukut kiinni. En ihan tajunnut, kun jotkut veti lihavartaita yms. Mutta eipa ois kylla sellaselle ollut niin tarvettakaan kesken unien! Perilla satamassa oltiin kahdeksan aikaan aamulla ja laiva lahti siita sitten aikalailla saman tien. Meri-ilma tuntui varsin kivalta kaiken asemalla ja bussissa kyykkimisen jalkeen.

Perilla taksin saaaminen meinasi kayda vaikeaksi kun tarjotut hinnat kuulosti aika isoilta siihen verrattaessa, mita opaskirja kehoitti taksista saaren toiselle puolelle maksamaan. Aikani hortoiltuani loysin kuitenkin kandalais-australialaisen miehen, joka oli haluamassa samalle rannalle kuin mina, ja kaksin saatiin hinta tingittya suht kohtuulliseksi. 45 minuutin ajomatkasta voi sanoa, etta kuoppainen tie ja bumpy ride saivat uusia merkityksia! Mutta kannatti pomppia, ranta on aivan mahti ja 5 euroa/yo maksava mokki hintaansa nahden hyvinkin hyva.  Ehdin jo vahan uida ja pomppia aalloissa, makoilla auringossa ja illalla juosta rantahiekassa lenkin. Asken oltiin sen matkakaverini kanssa hyvalla illallisella joka paattyi pikkukarryissa suussasulavia pannareita paistavan sedan luukulle. Ei paha paiva ollenkaan. Huomenna tutkimaan muita lahialueita, saa nahda milla kulkupelilla mutta oli mika oli, kovaa noilla teilla tuskin ajetaan millaan!

Etsillei. Aurinkoisin terveisin!