Helsingin Sanomien urheilutoimittaja Ari Pusa niin made my day tänään, kun aamutokkurassa kuuden aikaan selasin lehteä nopeasti ennen töihin lähtöä. Herra toimittaja oli kokenut juuri sellaisen käsipalloherätyksen, jonka soisi niin monen muunkin kokevan! Ja niin ne kokisivatkin, kun vaan lähtisivät katsomaan, kun hyvät joukkueet pelaavat Suomessa niin pirun aliarvostettua hienoa peliä! Siteeraan:

En olisi ikinä uskonut, että joskus tuijotan lumoutuneena, kun naiset pelaavat käsipalloa. Jos joku olisi kysynyt ennen Pekingiin lähtöä, että aiotko katsoa siellä naisten käsipalloa, olisin vastannut epäröimättä: en varmaan.Kiitos norjalaistuneen suomalaisen Katja Nybergin, että hallille tuli mentyä.

Naiset pelasivat mahtavan rajua peliä ja ilman mitään suojuksia. Pelaajat saivat iskuja joka puolelle kehoa, mutta aina he nousivat ylös. Vakavia loukkaantumisia sattuu huipulla harvoin.  Haarniskoissaan pelaavat jääkiekkoilijat ovat ihan lällyjä naiskäsipalloilijoihin verrattuna.  (HS 24.8.2008)    (RAKASTAN VARSINKIN VIIMEISTÄ LAUSETTA:)

Juuri näin, Ari! Vaikkakaan eivät ne iskut joka puolelle kehoa nyt välttämättä ihan pelin parasta antia ole, niin ovathan runsas kontakti ja mahdollisuus antaa ja saada pientä niittiä silloin tällöin ehdottomasti pelin suola. Käsipallon ystäviä hemmoteltiin olympialaisten aikaan Suomessakin, kun FST näytti melko mukavan määrän pelejä. Tavallisesti saamme ilon katsella kerran vuodessa SM-sarjojen finaalit, ja kenties pari miesten maajoukkueen toiveikasta arvokisakarsintayritystä. Ja toki nyt, kun jo mainittu Katja Nyberg saavutti pitkäaikaisen unelmansa ja voitti olympiakultaa Norjan paidassa, hänen suomalaistaustansa kaivettiin isoilla kirjaimilla lööppeihin myös täällä.

Esimerkiksi näin: http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1575351

Tuntuu hiukkasen kornilta. Aiemmin Katjan menestyksekkäälle kansainväliselle uralle ei juurikaan ole suomalaismediassa korvaa lotkautettu. Käsipallopiireissä taas kansalaisuudenvaihtopäätöstä on taatusti arvosteltu enemmän katkerasti, kuin toivottu menestystä siellä, missä sitä voi saada. Eli oikeassa käsipallomaassa. Kuitenkin jo juniorisarjoissa (ja juniori-ikäisenä naisten SM-sarjassa) tyyppi teki mitä halusi, ja muut yrittivät lähinnä perässä roikkua. Varmasti kaikille meille, jotka sitä ovat aikanaa yrittäneet, Katjan päätöksessä lähteä ja jäädä ulkomaille, ei ollut mitään kummallista. Huvittavaa on myös suomalaistoimittajien spekulointi Katja Nybergin hukkaanheitetystä keihäsurasta. Ajatella nyt, hän olisi voinut olla meidän juhlittu keihässankarimme, mutta meni pirulainen valitsemaan täysin väärän lajin. Näkökulmani voi tietysti olla hieman puolueellinen - Suomessa on varmasti ihan mukavat oltavat keihäsmestareilla - mutta veikkaan silti että oleminen osa norjalaista olympialaiset voittanutta käsipallojoukkuetta on vielä pikkuisen kivempaa:)

No, oli miten oli- parempi se on herätä myöhään kuin ei milloinkaan. Toivottavasti Ari Pusa levittää ilosanomaa lajista, jossa naiset pelaavat mahtavan rajua peliä, ja saa vielä pari muutakin suomalaista urheilutoimittajaa innostumaan käsipallosta! Kenties suomenkieliseksi selostajaksi tv-peleihinkin vielä joskus saadaan joku, joka tuntee pelin säännöt ja kenties jopa eri pelipaikkojen nimet....