Alkuun musiikkisuositus, jos joku ei bongannut sitä näppärästi suoraan otsikosta. Jos Scandinavian Music Group kolahtaa, niin uusi levy Palatkaa Pariisiin kolahtaa varmasti näin kevätauringon ottaessa erävoittoa vähitellen. Kaunista, hyviä sanotuksia, hyvää tuulta (vaikkei kaikkien biisien aihio onni olekaan..)  Vaikka näin:

ei tunnu missään   

olen matkalla                                                                                                                  

olen matkalla takaisin sinne                                                                   

minne kerran toivotit minut                                                                          

kun minulta viedään kaikki                                                                          

autan kantamaan                                                                                     

kevyesti nousee askel                                                                                   

autan kantamaan                                                                                             

ja kun lopulta kaadun teen sen näyttävästi   

näin minä vihellän matkallani, jos sen on oltava niin, olkoon sitten niin... 

Olen ollut pitkästä aikaa satamassa töissä tämän viikon illat, ja saanut taas muistutuksen, että aika monenlaista matkalla viheltäjää sielläkin pyörii. Eilen lähtivät laivalle Ohi On-pojat tarrat rinnuksissaan ja ihan hyvin pohjustaneina. Sopiva yhtälö sen kanssa, että risteilyteemana oli Ladie's night ja lavalla esim Hunksit. No, on toki voinut olla aikamoiset yöt leideillä sotapoikain kanssa:)

Mutta tässä lempparimatkaajani viikon varrelta:

1) Laivasta ulkoistunut keski-ikäinen mies, jonka silmät harittivat päinvastaisiin ilmansuuntiin ja joka ilahtui siitä, että satamassa oli kaksi poliisia, koska häneltä oli varastettu laivassa kaikki tavarat. Ei ollut edes takkia päällä. Jäi hieman epäselväksi mistä tämä henkilö oli tulossa, Lappeenrantaan se oli menossa. Varattuna oli risteily Tukholma-Turku-Tukholma eri laivalla, kuin miltä hän nyt terminaaliin iloksemme saapui ja sanoi tulevansa Ahvenanmaalta. Ja hän oli vaan laivalla ollut tanssimassa, ja joku vei kaikki tavarat. Hän katsoi myös aiheelliseksi vittuilla poliiseille koko ajan, sen jälkeen siis kun ensin halusi ehdottomasti heille raportoida tilanteestaan.

2) Kaksi eri päivinä aamulaivalta ulos heitettyä ruotsalaista, jotka olivat viettäneet päivänsä Turun putkassa ja pyrkivät iltalaivaan jotta voisivat palata takaisin kansankotiin. Ongelmana vaan, että kummankin kaikki tavarat, rahat ja henkilöllisyystodistukset olivat siellä aamulaivassa. Turun poliisi ei halunnut majoittaa heitä pidempään, eikä iltalaiva halunnut heitä mukaan. Mahtavia tilanteita...

3) Nainen, jolla oli varaus Viking Linelle, ja joka suuttui lähtöselvityksessä meille siitä, että hän oli väärässä terminaalissa.

Jobbande är roligt:)