Tässä saamani tehtävä, kyseessä siis blogi-haaste kehitellä tarpeellisia kursseja ja jakaa ideoita niin, että muutkin innokkaat voivat osallistua;)

"Ideoi 5-10 kurssia, joille haluaisit osallistua ja haasta viisi muuta jatkamaan meemiä. Koska kurssille on kuulemma kivempaa osallistua kavereiden kanssa, ota omalle kurssilistallesi mukaan yksi haastajasi kursseista, jolle haluaisit myös osallistua."

Kikalta mun on mitä ilmeisimmin nykyproggisteni takia otettava tämä: (eikö gradun valmiiksikirjoittaminen ole ihan hyvä idea esim??)

Puheista teoiksi
Saamaton olo? Monta hyvää suunnitelmaa, mutta ei yhtään toteutusta? Tule kurssille, jossa opetellaan saamaan aikaiseksi ja toimimaan. Monilla meillä on hyviä, toteuttamiskelpoisia ideoita oman tai lähipiirin elämän kohentamiseksi, mutta usein ne jäävät pelkiksi ideoiksi "kiireen" tai "unohtamisen" takia. Laiskuus vaivaa, mutta tämän kurssin jälkeen saat aikaiseksi toteuttaa hyvät ideasi. Lisäkurssilla opetellaan harrastusten ylläpitoa ja opetellaan olemaan jättämättä kesken.  (Tosin mulle toi lisäkurssi voisi olla enemmänkin opetusta siitä, miten jonkun (tietyn;) harrastuksen voi joskus myös periaatteessa lopettaa...)

Sitten pari lisäkurssia:

Opi olemaan matkalla räjäyttämättä matkalaukkuasi täysin ympäriinsä joka kerta kun otat sieltä jotain -kurssi

Tämä vaan olisi mulle niin ehdoton. Kurssilla opetellaan ensin pakkaamaan niin, että tavarat ovat laukussa jossain loogisessa järjestyksessä, eikä niitä ole puolia liikaa. Kun tämä vaihe on onnistuneesti läpäisty, siirrytään kakkosvaiheeseen. Siinä harjoitellaan matkatavaroiden hallintaa matkan aikana, niin että ne eivät ole jatkuvasti epämääräinen kasa, josta puolet tarvittavista tavaroista vaikuttaa hävinneen.

Sukkahousujen pukeminen niitä rikkomatta - pikakurssi

Jos tämän koulutuksen saisi esim puolen päivän kurssina muutamine kotiharjoituksineen, minulla olisi huomattavasti harvemmin tarve mennä ostamaan uusia sukkahousuja, jotka erittäin valitettavasti ovat kriittinen osa työasuani nykyään. Kesällä niiiin commandona!

Äänenkäytön perusteet ja mahdollinen jatkokurssi I

Tätä tarvitsisin ihan polyyppien oikeesti (työkaveri opetti tänään uuden sanonnan, niin kiireistä meillä tosiaan on ollut!) Kurssilla opetellaan puhumaan ja huutamaan ja huutolaulamaan oikein, taitoa harjoitetaan sekä selvin päin että pienen alkoholin vaikutuksen alla. Kurssin jälkeen oppilaat eivät enää menetä ääntään edes kesäfestivaaleilla tai pidettyään kaksi opettajan kuivaan luennointiin perustuvaa historiantuntia. Kurssin jatko-osalla halukkaat voivat oppia myös yhtäkkiä laulamaan nuotilleen! Huippua!

Word ohjelman hallintaa tampioille

Tämäkin vaikuttaisi varsin tarpeelliselta. Kurssin jälkeen otsikot ja väliotsikot sujahtelevat paikalleen kuin leikiten, eikä oikeiden marginaalien laittaminen aiheuta sinulle yhtäkään harmaata hiusta. (Toinen vaihtoehto on kysyä asiaa insinööriltä tai toimittajalta ihan joka kerta kun pitää tehdä jotain teknistä, se vie enemmän aikaa. Osallistu kurssille!!!)

Oletko hieman tumpelo? Opi näppäräksi!

Kurssilla harjoitetaan kaikenmoista perusnäppäryyttä, mitä ihminen elämässään voi tarvita. Kurssi on suunnattu henkilöille, joilla on taipumusta kohdata vaikeuksia erilaisissa tilanteissa, jossa vaaditaan kätevyyttä, aikaiseksi olisi saatava jollakin tapaa esteettistä jälkeä tai vältettävä esineiden heittelyä ja pudottelua ympäriinsä. Opeteltavia asioita valitaan osallistujien toiveiden mukaan. Suosittuja aihioita ovat olleet esimerkiksi muutamat peruskäsityöt kuten ristipistot ja neulominen, autonrenkaiden asennus, solmut, lautasliinojen taittelu ja ranskanletin teko. Uusia ideoita otetaan mielellään vastaan! Tule, äläkä ole enää tumpelo!