Hejsa!

Sitten viime kirjoitteluiden olen vaihtanut saarta ja huomenna koitan taas siirtya uusiin maisemiin. Olin Koh Pang-Nganilla 4 paivaa, kahdella eri rannalla majoittuen ja myoskin molempia saaren reunamia paasin kiertelemaan ihan hyvin. Tosi, tosi hieno saari. Toinen majapaikkani oli Mae Haad, ihan saaren pohjoiskarjessa. Sita vastapaata oli pieni Koh Maon saari, jonne paasi kavelemaan hiekkasarkkaa pitkin. Paivasaikaan matkalla kastui, mutta iltaisin vesi laski niin etta kahlaamaan joutui vain saaria myoten. Tein sielta kasin myos pienen vaelluksen. Tarkoitus oli kayda katsomassa laheista vesiputousta, mutta se oli niin kuiva etta lahdin hakemaan parempia nakoaloja. Ts,kipusin risukkoista rinnetta vailla havaintoakaan, mihin paadyn. Ja vahan jyrkkakin se kylla oli, ei etenkaan ollut havaintoa miten sen voi paasta takaisin alas :) Ylhaalta ei juuri loytynyt nakoalaa, mutta onneksi pieni polku joka vei alas rinteen toista puolta. Siita paadyinkin rannalta tulevalle tielle keskelle pitkaa nousua ja totesin, etta kannattanee ottaa tilaisuudesta vaari ja nousta nousu loppuun ja tutkailla, kuinka kaukana seuraava ranta on. Oli sinne sellainen 30 min hellekavely, mutta menihan tuo. Paluumatkan nousussa rannalta takasin tielle joutui vahan laulamaan Apulantaa, mutta sen voimalla onnistui.

Samankaltaisen retken tein tanaan Koh Taon saarella, missa nyt siis olen toista paivaa. Vuokrasin aamulla pyoran ja lahdin kiertelemaan saarta, taa on aika pieni, koko saaren ympari vain n 20 km. MUTTA aika paljon ja aika kovia makia loytyy kylla. Yhdessa kohtaa luovuin suosiolla pyorasta ja kavelin loppumatkan eraallekin rannalle, johon meni sellanen ehka n km pitunen jyrkka ala-maki. Palatessa YLAmaki.... Mutta onneksi nuo rannat valietappeina tarjoavat aina suurta helpotusta elamaan! Tanaan mulla oli myos snorkkeli mukana ja snorkalilin innolla monella eri rannalla. Tama saari on vilkas sukelluskohde ja kaloja tosiaan on ihan rannankin tuntumassa jos jonkinmoisia. Hienoa hommaa.

Aivan sippi olen nyt kumminkin paivan jaljilta, mietin menisinko hierontaan vaiko suoraan nukkumaan! Hieronnat maksaa taalla n 4-5 euroa tunti, eli sinansakin olen paratiisissa!

Lahiaikoina meinaan tavata Ellun ja Anne-Marin, eli suomalaistutut joiden kanssa sovittiin ennen lahtoa etta jossain vaiheessa voivat polut kohdata. Ovat nyt samoilla seuduilla mihin tahtaan, ihan kiva saada muutamaksi paivaksi matkaseuraa. Hyvin olen itteni kanssa tullut toistaiseksi kylla toimeen ja onhan matkan varrella tavannut kaikenlaista sakkia. Plus etta tanaan kun hikoilin siella vuorilla niin mietin, etta kukahan hullu naille retkille mun kanssa edes suostuisi! Ei tullut vastaan yhtakaan muuta kavelijaa tai pyorailijaa, kaikilla on skootteirt vuokralla. Jostain syysta koitan toistaiseksi vastustaa kiusausta,,,

Jeps, sellaista. Kettu kuittaa Koh Taolta!