Että minnuu korpeaa nämä päivän suuret suomalaiset poliittiset skandaalit. Että ensinnäkin Matin ja Iken puhelin- ja nettikäyttäytyminen riittää päivästä toiseen jokaikisen lehden uutisaiheeksi, mukaanluettuna Helsingin Sanomien erittäin runsas palstatilan käyttö ko. otsikoihin. Joo, toki. Aiheeseen liittyy myös tärkeitä aspekteja sananvapaudesta ja yksityisyydensuojasta ja rajaa vedetään. Mutta kun mua ei ainakaan enää jaksa yhtään kiinnostaa. Yhtä vähän se, kysyikö Ilkka Johannalta mitä sillä oli päällä kun se, että Susan yritti ihan oikeasti jättää Mattia ainakin kahdesti.

Kyllästymisestä huolimatta pysähdyin kuitenkin aamukahvia hörppiessä hetkeksi miettimään, mitä itse kommentoisin, jos multa oikein kysyttäisi mielipidettä tähän kansakuntaamme repivään moninaiseen ihmissuhdedraamaan. No, itseasisassa tämän asian Hesarin pääkirjoitus sanoi hyvin:

"Johtavankin politiikon täytyy tunnustaa, että yhä enemmän häntä arvioidaan hänen kokonaispersoonansa perusteella. Ei riitä, että poliittinen linja on oikea, on oltava myös ARVOSTELUKYKYÄ ja ITSEKURIA. Ne ovat samoja ominaisuuksia, joiden perusteella tavalliset suomalaiset tekevät johtopäätöksiä naapureistaan ja työtovereistaan omassa arjessaan. "

Nimenomaan! Aikuisella miehellä, joka on saanut yhden merkittävimmistä Suomessa tarjolla olevista valtiollisista luottamustehtävistä, pitäisi olla sen verran arvostelukykyä, ettei lähde tällaisiin. Ei lähetetä seksitanssijalle satoja viestejä kun kuitenkin ollaan näennäisesti vakavassa ihmissuhteessa. Ja miksei muuten siitä puhuta mitään missään? Ei kai se nyt avovaimolle (vai missä statuksessa ne ovat?) kauhean kivaa ole tuollainen??? Jos Ike olisi julkisesti sinkkumies, niin okei, hoitaisi sitten suhteitaan millä tavalla vaan. Tekstarit on mun näkemyksen mukaan ainakin ihan linjassa sen henkilökuvan kanssa, ja poliittisesta linjasta nyt ei muutenkaan ole mulla ainakaan kovin vahvaa tietoa...Condolezaa saa kutsua lempinimellä. Eli not much harm to be done there. Mutta siis mua kyrsii tuossa epäluotettavuus ja Typeryys. Ja todellakin, näitä ominaisuuksia ei pysty arvostamaan kessään, saati sitten ulkoministerissä!

Matin tapauksesta vaan sen verran, että onhan se kurjaa että valehteli nettitreffeistään ja jätti Sussun tekstarilla. Mutta en tiedä kertoisinko itekään pääministerinä nettitreffailevani, en tiedä kertoisinko sitä ees omana itsenäni. Nyt voitte miettiä, kuuluuko harrastuksiin;) Ja Ruususen Susanin jättäminen -kaiken tämän hänestä saadun informaation perusteella - tavalla tai toisella niin pakkohan se varmaan oli! Nojoo, en siis puolusta tekstarein tehtyjä eroja, mutta musta Vanhasen syntilista noin hänen poliitikonmaineensa kannalta on aika vähäinen. Suoraselkäisempiä ihmisiä varmasti on, mutta poliitkot kun tuppaa nimenomaan olemaan ihan ihmisiä vaan....ja meitä on moneksi!

Että sellasta kannanottoa tähän aamuun. Lähden lenkille puhisemaan loput patoutumat ulos! Ja huomenna Karjaalla sitten puolivälierän merkeissä ihan viimisenpäälle vihasena!!!