Tänään raotin varovasti silmiäni herätessä ja päästin ilon kiljahduksen: ulkona oli jo valoisaa! Olin nukkunut aamuun asti. Maagillisen ihanaa. 

Täällä näetten on kärsitty aikamoisesta aikaerokrapulasta New Yorkin matkan jäljiltä - kaksi edellistä yötä meni aikataululla nukkumaan kymmenen jälkeen, wide awake kolmeen mennessä ja valvoen seittemään ja sitten jotain onnetonta torkkumista tunti ennen kun oli lähdettävä töihin. Mutta nyt siis ehkä olisi käännetty rattaat oikeampaan asentoon, toivoa sopii! Hirmu skarppi olo ei nimittäin ole ollut.... Huvitti jälkeen päin esimerkiksi yksi eilinen asiakas, joka oli kerännyt kaiken tarmonsa tullakseen uhkailemaan meitä kuluttaja-asiamiehellä virheellisestä mainonnasta. Sattui onnekseen minun tiskille ja vaahtosi siinä aikansa. Mulla oli jokseenkin tyhjä pää, lähinnä vaan tuijottelin silmät seisoen ja kun oli päästy litanian loppuun ja täti katsoi mua kysyvästi niin sain sanottua suurinpiirtein että  JAA.  Hyvä palaveri. No, onneksi kollegat sitten vähän avusti ja saatiin hänet lähtemään jonkunlaisen muunkin vastauksen kera, vaikka kyllä kai tuo mun jaakin oli silleensä tietysti ihan kattava kannanotto.

Toissapäivänä meillä olikin sopivasti myymäläpäivä, jossa varattiin 300 ilmaista risteilyä. Aika sopivat jonot jonnekin kauas kadulle asti monen tunnin ajan. Kyllä kansa liikkuu jos jotain ilmaiseksi saa! No, ainakaan en ehtinyt sillon nukahtaa tiskille.

Mutta sitten vähän matkatarinaa. Viikon verran oltiin siis Miss Parkin kanssa New Yorkissa, tuossa kansojen sulatusuunissa! Sitä se kyllä tosiaan on, vaikea kuvitella minkä näköistä ihmistä siellä ei voisi tulla vastaan. Valtava kaupunki, valtavasti nähtävää ja tehtävää. Ja syötävää ja ostettavaa! Kaikkea tätä koitimme tehdä niin paljon kun jalat, vatsat ja lompakot kestivät. Aikalailla aamusta iltaan oltiin joka päivä liikenteessä. Hostellimme oli ihan Keskuspuiston reunalla, eli siitä oli hyvä poukkoilla joka suuntaan. Liikkuminen on mittasuhteista huolimatta kuitenkin aika helppoa, (ainakin jos matkakumppanisi on hyvä lukemaan karttoja ja hahmottamaan kaupunkia, vaikka itse olisitkin melko pihalla koko ajan:), metrot ja bussit kulkevat joka suuntaan ympäri vuorokauden. New York on selkeästi Yhdysvaltojen kärkeä joukkoliikenteen käytössä ja toimivuudessa, hyvä newyorkilaiset!!

Korkeakulttuurisesti käytiin Luonnontieteen museossa katsomassa norsuja ja dinosauruksia ja etsimässä Freniden Rossia muttei löydetty. Myös kaupungin toinen jättimuseo the Met koluttiin jossain määrin, mutta ei niitä kumpaakaan ole toivoakaan jaksaa yhdellä kertaa kokonaan katsoa läpi. Hienoja ovat kuminkin molemmat, voi suositella,  YK:n päärakennus ja Wall Street paikallistettiin myös ja Vapauden patsaan ohi huristeltiin lautalla. Brooklyn Bridge ylitettiin jalkaisin ja ihailtiin Manhattanin siluettia Brooklynin puolelta jokea. Brooklyn oli muutenkin aika kivan oloinen kaupunginosa, vähän arkisempi ja vähemmän hektinen kuin Manhattan. Ainiin, kävin myös Keskuspuistossa lenkillä, hyvä minä. Tosin kastuin litimäräksi yllättävän kaatosateen sattuessa, mutta kokemus sekin. Onneksi toisena päivänä saatiin nauttia myös helteisestä pikniktunnelmasta samaisessa puistomiljöössä:)

Mitäs vielä, tapasin 10 vuoden takaisia jenkkikavereita, kuunneltiin yhtenä iltana 5 tosi hyvää ja 10 tosi huonoa Stand up-esitystä, toisena iltana uusiseelantilaista ja jenkkiläistä live-reggaeta. Ostoksia tehtiin olan takaa ja kotona ahdistunut tiliotteen kurkkaus muuttuikin vähemmän ahdistavaksi kun huomasin kurssien olleen suht kohdallaan. Oli periaatteessa täysin FIKSUA ostaa kolmet kengät, oli ne niin huokeita! Ja syötiin hyvin ja ihmeteltiin miten kaikki on niin suurta, pieni kahvi sellainen puoli litraa.

Mutta oikein ol hyvä reissu, kannatti säästää kesäloma tähän! Nyt kun vielä pääsen tolpilleni tästä jetlaagista niin on ihan hyvä fiilis nauttia Suomen syyspäivistä, tänään ainakin Turussa paistaa lauantaiaamun aurinko ja lehdet kellertää lupaavasti. Tänään illalla ehkä kuuntelemaan Samuli Putroa, siitä ainakin uskoisi pääsevän täysin takaisin Suomitunnelmaan..Ja tän reissun jälkeenhän oli tarkotus alkaa keskittyä työnhakuun, eli sitä varmaan sitten. Tosin tällä hetkellä oon aika täystyöllistetty edelleen ollut Siljalla, eikä mitään paniikkia sinäänsä ole sieltä päästä pois. Mutta vi ska titta.

Lopuksi muutama reissukuva, tervetuloa kattelemaan lisää hos mig :)