Tervehdys Phuket townista!  Saavuin tanne eilen illalla vahan ennen yhtatoista, matka alkoi Koh Taolta hotellin taksilla aamulla kello 9 - voisi sanoa etta matkailupaiva. Mutta odotettua mukavampi sellainen. Ensin tein 2 parin tunnin laivamatkaa, ja havaitsin, etta kannella oli huomattavasti mukavampi matkustaa kuin kuumassa sisatilassa. Heiluttelin huolettomana jalkoja laivan reunojen ylla, katselin merta ja lauleskelin :) Tapasin myos saksalaisen poijjaan, joka oli nyt ollut matkalla enemman tai vahemman 8 vuotta. Tavoitetta! Sanoi vaan huomanneensa, ettei paikallaanolo sovi hanelle. Nojoo, kun tuli aika vaihtaa minibussiin kohti Phukettia, havaitsin etta iloisesti heilutellut saaret ovat jokseenkin kosketusarat ja punoittavat. Aika vaikeeta vissiin oli ennustaa, etta palaa ne neljassa tunnissa....Kuten myos nakojaan niska ja pienet rasvaamatta jaaneet alueet siella taalla kasissa. AUTS on sana joka kuvaa tilannetta aika hyvin.

Sinansa aika hyvin osui tama kaupunkilomavaihe, tanaan musta ei olisi ollut rantaelajaksi. Olen vaan hiiviskellyt katujen varjoisilla puolilla kietoutuneena huiviin No, huomenna matkailen taas eteen pain, joten tulee viela taukoa auringosta, eikohan tama tasta. Tama paiva oli kaikesta huolimatta mahtava. Eilen tultiin tosiaan vasta myohaan ja soitin matkan varrelta summassa yhteen opaskirjan suosittamaan hotelliin ja varasin huoneen. Bussikuskista ei juuri ollut hyotya sen paikantamisessa, jonkin aikaa hortosin hiki valuen rinkka kirvelevilla olkapailla ympariinsa ennen kuin se loytyi. Sain hienon neuvon matkalla, "go no left no right". Eli suoraan piti menna ja totta se olikin :) No se hotelli ei ollut mikaan kaunein mahdollinen, mutta kylma suihku ja viilea peti riittivat eri hyvin siihen kohtaan. Tana aamuna vaeltelin sitten ympariinsa ja loysin tosi viihtyisan, jopa halvemman majatalon. Eka paikka Bangkokin jalkeen, missa suihkusta tulee lamminta vetta. Tosin huomaan etten tod halua sita enaan, akkia vaan hanat kaakkoon et5ta tulee niin viileeta kun mahdollista!

Paatin haluta perhostarhaan ja kysyin hotellin sedalta ohjeita. Lupasi jarjestaa taksin. Kysyin hintaa. Tarjous oli 500 bahtia ees taas. No se on noin 10 euroa, eli eihan se ihan kauheasti ole, mutta kuulosti silti aika paljolta, esim huonevuokra on 350 B..... Muutenkin taalla tuntuu etta hintojen suhde toisiinsa on valilla aika outo, mutta mietin justiinsa, etta kuka senkin sitten maarittelee, kuuluuko taksikyydin vai hotellihuoneen olla kalliimpi! No, laksin kyselemaan kadulta ja kas, ensimmainen taksimies lupasi lahtea kuskaamaan 180 bahtilla ja odotella ulkopuolella. Nooooniin. Ja se osoittautui mahtavaksi onnenpotkuksi, mies oli mukava kuin mika, ajelutti ymapri kaupunkia, naytti paikkoja kartalta, suositteli illaksi paikallista festivaalia ja vei muy perhostarhan lisaksi korutehtaalle. Ja pariin souvenir-shoppiin, luonnollisesti. Se sai jotain leimoja halvempaa bensaa varten itelleen, kun vei mua shoppailemaan kuulemma. No, korukaupat ei oo mulle niin harmillisia pitstoppeja, etenkin kun hinnat on kohdallaan!\

Koko tour kesti varmaan 2-3 tuntia ja lopuksi seta naytti mulle viela bussiaseman, mista ostin huomiselle matkalle seuraavalle saarelle bussilipunb 200 bahtilla, hotellilla samaa tarjottiin 800:lla. Maksoi vahan niinkun ittensa takasin se reissu! Plus nyt on ilta ja tulin just sielta suositellulta Phuket Food Festivalilta, mika oli hienot kekkerit. Melkein pelkastaan paikallisia ihmisia ja mina, varmaan sata kojua missa myytiin ruokaa ja livebandeja soittamassa. Me gusta!

Noniin, huomenna kohti Koh Lantaa, tuttavat tulee vissiin ylihuomenna eli ehdin vahan tsekkailla jo paikkoja ensin. Asken luin facebookista yhden tutun statuksesta, etta joku suomalaismies on taalla sairaalassa ja tarvitsee kipeasti verta, ollut kai moottoripyoraonnettomuudessa. Tuli kamala olo, taytyy ehka selvittaa missa se sairaala on josko menisin luovuttamaan, muistaakseni verityyppi olisi oikea. Vahan kylla arveluttaa tietysti veribisnes, mutta ajatteles jos olisi omalla kohdalla tilanne! No, katsotaan. Joka tapauksessa itse olen erittain kunnossa lukuunottamatta vahan herkkaa niskaa ja saaria ja myos aika onnellinen :)

Puss och kram, Annu